Berba grožđa na školskom imanju u Trnavi

U školskom Praktikumu za eno-gastronomiju i Praktikumu za agroturizam 13. rujna 2022. obavljena je druga berba grožđa. Sudjelovali su učenici 3.AT, 3 PT i oni koji su sve zabilježili, naši fotografi sa svojim nastavnicima.

Očekujući opremanje praktikuma za eno-gastronomiju u sklopu partnerstva s Regionalnom centrom kompetentnosti VirtuOs, SSŠ Antuna Horvata nastavlja sa zajedničkim  aktivnostima kojih je dio i ova berba. Nadamo se dobiti dobro vino koje ćemo imati priliku kušati za Martinje na ovom našem imanju.

Od sorti koje  uzgajamo tu su  graševina, koje je ubrano oko 1200 kg i frankovka, koje ubrano oko 200 kg. Prinosom smo zadovoljni, a grožđe je jako dobre kvalitete jer su vremenski uvjeti  ove godine bili izrazito povoljni s obiljem sunčanih dana. Učenici su uz pomoć nastavnika osim berbe i iscijedili grožđe, a mošt je ostavljen nastavniku Ivanu Išasegiju na daljnju njegu kako bismo dobili kvalitetno vino.

Učenici će u sklopu nastave i vježbi iz predmeta vinogradarstvo još nekoliko puta posjećivati naš vinski podrum i  praktično učiti kako nastaje dobro vino.

Berba je praćenja lijepim i sunčanim vremenom prošla u veselom i opuštenom raspoloženju , kako i dolikuje ovakvim događanjima.

Skip to content