Sudjelovali smo na Izložbi Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!



U Velikoj Gorici 29. rujna održana je Izložba Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede. Naša škola izabrana je za sudjelovanje u kategoriji (sekciji) predstavljanja izrade jednostavnoga jela u kojem se iskorištavaju ostatci hrane. Osmislili smo voćne kuglice čiji su sastojci trop od aronije (ostatak nastao pri proizvodnji likera od aronije), ostatci prhkog tijesta (nastali pri izradi paprenjaka) te suhe šljive, marelice, lješnjaci, zobene pahuljice, med, cimet, cijeđeni sok od naranče i čokolada u prahu. Učenici Jana, Marina, Slavica i Luka iz 3. K razreda na štandu su pokazivali kako se voćne kuglice izrađuju i nudili ih posjetiteljima na degustaciju.  Bile su vrlo zapažene i na Izložbi smo čuli mnoge pozitivne komentare o njihovom okusu, a pohvalila ih je i ministrica Marija Vučković.

Dio Izložbe bio je i veliki ekran na kojemu su se tijekom cijeloga dana vrtjeli videozapisi o hrani, a među njima bio je i naš video o izradi voćnih kuglica. Snimili su ga učenici fotografi s nastavnikom Mihaelom Kelbasom. Pogledajte ga OVDJE.

Svi su posjetitelji ove hvalevrijedne Izložbe  na štandovima, kroz više sekcija, te u uvodnim govorima i videozapisima, osvijestili koliko je ozbiljan problem bacanje hrane i kako sami mogu utjecati da se to promijeni, da hrana ne postaje otpad! Konkretne savjete možete pronaći na mrežnoj stranici hrana-nije-otpad.mps.hr

 


 

Fotografije: Mihaela Tosenberger Andrić, Henrieta Matković

 

Skip to content