Sudjelovali smo na festivalu hedonizma Headoneast

30. rujna naša škola sudjelovala je sa svojim predstavnicima na 4. festivalu „HeadOnEast“ u Osijeku, gdje se isprepliću uživanja u umjetnosti, vinu, pivu i gastro delicijama na nekoliko atraktivnih lokacija u gradu. Ove godine je festival dobio predznak „kraljevski“ budući da se glavni program odvijao u Parku kralja Petra Krešimira IV i Perivoju kralja Tomislava.

Među  značajnim sudionicima festivala bio je i Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, a mi smo u svojstvu partnera također bili dio ovog zanimljivog i  značajnog događanja za čitavu osječko-baranjsku županiju.

Naš zadatak bio je za ovu prigodu na posebno uređenom prostoru  na Glavnoj osječkoj tržnici , popularnoj „piji“ pomoći u realizaciji  „Kraljevskog doručka za hedoniste“ i Cooking show-a „Najbolje ribe su na istoku“. Također smo za ovu prigodu uredili i dva  štanda i prezentirali naše proizvode zajedno s partnerima iz RCK Ugostiteljsko-turističkom školom iz Osijeka.

U programu je sudjelovalo četvero učenika naše škole iz 3.K razreda, smjer kuharstvo i nekoliko mentora nastavnika. Oni su pripremili doručak , nakon toga pomagali profesionalnim kuharima i usput naučili puno novih korisnih stvari koje će im sigurno pomoći u budućem poslu.

Cooking show bio je posebno zanimljiv jer su profesionalni kuhari Marko Alilović i Darko Kozma pripremili pravi hedonistički događaj za oči i nepce u kojem su naši učenici sa zadovoljstvom pomagali u pripremi potrebnih namirnica, a kasnije i u serviranju jela mnogobrojnim posjetiteljima koji su se ovdje zatekli.

Za to vrijeme na naša dva štanda posjetitelji su mogli pogledati i uživati u različitim proizvodima naše učeničke zadruge.

Unatoč priličnom poslu i gužvi, uvijek se mora pronaći trenutak za dati izjavu prisutnim medijima.

Također kao i uvijek, ma gdje da se nalazimo, našem ravnatelju nije teško osobno nazočiti i pružiti podršku prvenstveno učenicima  koji sudjeluju u događanju, jer učenici vole pokazati ono što su naučili tijekom školovanja.

Ovo je bio zaista događaj za uživanje!

Skip to content