Mala škola pripreme zdravih obroka

U 5. radionici  male škole pripreme zdravih obroka u petak 14. listopada ugostili smo djecu iz Dječjeg vrtića Đakovo (vrtićka kuća Botić). Dakako, sve se opet dogodilo u suradnji i realizaciji zajedno s našim partnerima iz Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOs.

Djeci smo kroz zanimljivu  igru u kojoj su vrlo aktivno sudjelovali pokušali pomoći i potaknuti ih da što ranije počnu učiti o pravilnim prehrambenih navikama.

 Uključili smo ih u pripremu obroka koji im ne moraju biti potpuno neprihvatljivi i neobični, već samo prilagođeni u zdraviju verziju.

Naši učenici pekari su zajedno s malim budućim učenicima  radili  peciva jer ih mala djeca jako vole, ali sa crnim brašnom i zdravim sjemenkama koja su djeca uz pomoć svojih teta oblikovali u sasvim nove kreacije. Nasi učenici su sudjelovanjem u ovoj radionici također  vježbali i svoje vještine u pripremi i gotovljenju hrane, komunikaciji i međusobnoj suradnji.

I na ovaj način smo promovirali strukovna zanimanja vezana uz ugostiteljstvo i prehranu i možda dobili nekog budućeg pekara, slastičara ili kuhara.

Skip to content