Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha 2022.

Svake godine tijekom listopada u vrtićima, školama i učeničkim domovima u cijeloj Hrvatskoj obilježavaju se Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha, kada zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo nagrađeni radeći tijekom godine.

Kroz izložbu radova učenika želi se predstaviti kruh kao simbol životne i duhovne snage, upoznati učenike sa starim sortama voća i povrća koje polako nestaju, zaboravljenim žitaricama od kojih se izrađivao kruh, peciva i kolači, začinskim biljem, biljkama koje se koriste za izradu čajeva i drugim plodovima zemlje.

U našoj Školi Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha obilježeni su 25. listopada 2022. U školskom holu postavljen je pano sa slikama na temu Od zrna do kruha i peciva i izložbeni stol sa žitaricama, biljkama od kojih se prave čajevi, jabukama, kolačima, kiflicama i pizzom za učenike naše Škole, a počastili smo i nastavnike u zbornici.

Sve proizvode ispekli su pekari 3. C/M/P razreda, Lucija Lizačić i Patrik Čmelješević na satima praktične nastave s nastavnicom Majom Breulj.

Obilježavanju Dana zahvalnosti za plodove zemlje – Dana kruha priključila se kolegica Mirjana Klepo izradom vinskih štapića, učenica 2. K razreda Natalija Tomić i spremačice naše Škole koje su  nam pomogle u slaganju pekarskih proizvoda na tanjure i aranžiranju izložbenog stola u školskom holu.

Zahvaljujem svima koji su doprinijeli obilježavanju Dana kruha u našoj Školi.

Voditeljica projekta: Maja Breulj, dipl. ing.

 

Skip to content