Mjesec borbe protiv ovisnosti – edukativna predavanja za naše učenike prvih razreda

Povodom početka Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se provodi od 15. studenog do 15. prosinca, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske, Ivana Perić, mag. ing. admin. chris., održala je srijedu 15. studenog edukativno predavanje učenicima prvih razreda naše škole. Predavanje je u okviru aktivnosti nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ i lokalnog preventivnog projekata „Legiranje, ne drogiranje“.
Kako su mladi svakodnevno, kroz ostvarene neposredne kontakte, izloženi rizičnim ponašanjima koja mogu dovesti do društveno neprihvatljivih ponašanja u obliku kršenja različitih pravnih propisa, preventivne aktivnosti su usmjerene na njihovu edukaciju. Time se želi spriječiti nastanak i razvitak kažnjivih radnji i društveno neprihvatljivih ponašanja kod mladih s osvrtom na nove pojavne oblike i načine njihovog počinjenja.
Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske nastavit će s provođenjem različitih preventivnih i represivnih postupanja, a mi s predavanjima u našoj školi nastavljamo sljedeći tjedan.
Skip to content