Srednjoeuropsko kulturalno povezivanje – posveta Vjeri Biller (1903.-1940.) i Sofiji Haibel (1763.-1840.)

U dvodnevnoj posjeti HOŠIG-u  (Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i đački dom) u Budimpešti, 24. i 25. studenog 2022. u sklopu projekta Srednjoeuropsko kulturalno povezivanje, održane su kreativne radionice učenika HOŠIG-a i Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo. Uz pokroviteljstvo naših partnera iz Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOs – UTŠ Osijek učenici naše škole pripremili su radionicu izrade školskog proizvoda Sofijina srca čija je priča sada dobila konačan oblik i s kojom krećemo u predstavljanje i promociju u javnosti kao gotovim proizvodom. Ovaj puta srca su predstavljena u Hrvatskoj školi u Budimpešti  na zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u radionici izrade Sofijinih srca. Naši učenici su izvrsno svladali vještinu izrade ovih punjenih pralina i rado su to pokazali svim prisutnima, a omogućili su i pomogli učenicima iz škole domaćina da se također okušaju u izradi i uvjere se da to u stvari nije nimalo  lako.

Radionicu su posjetili svi gosti koji su se tamo zatekli i vidjeli kako se uz vrlo malo pomagala, ali puno truda i ljubavi može napraviti kvalitetan proizvod, a najvrijednije je to da učenici svojim rukama izrađuju ova  čokoladna srca i tako ovoj priči daju dodanu vrijednost.

Uz proizvod osmislili smo i kutiju u koju se praline pakiraju i brošuru s pričom o Sofiji Haibel koja se dobije uz svako pakiranje ove čokoladne slastice.

Nakon završetka radionice u školskom holu održana je prezentacija rezultata radionica HOŠIG-a i Srednje strukovne škole, a nakon toga i degustacija. Odjednom je nastala velika gužva jer svi su htjeli kušati ovu ukusnu slasticu.

Skip to content