Uspješno smo se predstavili na 8. WineOs – OSIJEK WINE FESTU

Izvor: https://sib.net.hr/galerije/2786445/zapoceo-wineos-110-izlagaca-i-preko-500-vrhunskih-vina/?slika=5582757  Davor Javorović/PIXSELL

Osmi po redu Osijek Wine fest održan je 13. i 14. siječnja 2023. godine u sportskoj dvorani Gradski vrt. Ovo je iznimno značajan međunarodni vinski festival, koji je postao tradicionalan i prestižan što se ove godine vidjelo i po broju izlagača kojih je bilo preko stotinu. Predstavljala su se vina iz različitih krajeva Hrvatske, ali i iz regije i sve ono što prati dobro vino, a to je hrana, slatki proizvodi, ostala alkoholna pića i delicije. Kao i sva veća događanja u kojima smo sudjelovali u proteklom razdoblju i ovo je bilo pod pokroviteljstvom RCK VirtuOs našeg stalnog partnera. Mi iz SSŠ Antuna Horvata predstavili smo se s vinima, graševinom i frankovkom  proizvedenima u našem praktikumu u Trnavi i slatkim proizvodom, Sofijinim srcima. Kao i svi sudionici i mi smo s našim učenicima 3.K razreda  i 3.AT razreda  na prigodno uređenom štandu organizirali i ponudili posjetiteljima degustacije vina i pralina uz naše kiflice, sir i grožđe kako bi gostima pružili što bolji doživljaj i uživanje u našim proizvodima na koje smo posebno ponosni.

Izvor: https://www.facebook.com/photo/?fbid=702322308263597&set=pcb.702330854929409

Učenici su imali priliku u praksi primijeniti do sada naučeno i tu su bili zaista na visini zadatka. Naučili su predstaviti našu školu i proizvode koje radimo, pravilno otvarati boce i točiti vino, prezentirati proizvode, ispričati našu priču o vinu i Sofijinim srcima posjetiteljima štanda, a pomogli su u pečenju roštilja domaćinima susjednog štanda i rado se odazvali pozivu vlasnika jedne mesnice koja je cijeli dan pripremala  mesne delicije na roštilju.

Naš štand pored domaćih gostiju i i gostiju iz inozemstva posjetila je i kuma ovog festivala poznata glumica Areta Ćurković prvakinja Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića s kojom smo svi zajedno ugodno proćaskali.

Izvor: https://sib.net.hr/galerije/2786445/zapoceo-wineos-110-izlagaca-i-preko-500-vrhunskih-vina/?slika=5582749   Davor Javorović/PIXSELL

Kao i uvijek kada negdje nastupamo u ime škole, dobrodošla nam je podrška našeg ravnatelja koja niti ovaj puta nije izostala.

Ovo je bio događaj u kojem je zaista vrijedilo sudjelovati, jer posjetili smo brojne radionice, stekli nova iskustva, opet nešto naučili, sklopili nova poznanstva i dogovorili buduće suradnje. Zadovoljni smo se nakon svega vratili u Đakovo.

Skip to content