Zapažen nastup naše škole u Sloveniji

U trodnevnom boravku u Sloveniji podržani našim partnerima iz RCK VirtuOs, nastupili  smo 15. veljače 2023. u Ljubljani na 20. međunarodnom festivalu Više znanja za više turizma (Več znanja za več turizma) na temu Sportska iskustva obogaćuju turizam mladih, projekta za srednje škole, namijenjenog turističkom razvoju mjesta odakle dolazimo i lokalne zajednice, a sve u organizaciji Turističkog saveza Slovenije. U sklopu teme srednjoškolci i studenti iznijeli su ideje kako sportsko događanje u svom mjestu začiniti turističkom ponudom za mlade, bilo da se radi o natjecateljima, posjetiteljima ili turistima.

Mi smo se prijavili za sudjelovanje, snimili smo promotivni spot i također opisali našu ideju Energetskih kuglica za sportaše. Učenici su se pripremili jer su sve to trebali prezentirati na engleskom jeziku. Imali smo ogromnu podršku svih u školi i našoj lokalnoj  zajednici koji su neumorno glasali za nas i naš promotivni spot.

Naš promotivni spot osvojio je zlatno priznanje i trud nam se zaista isplatio kao i velika podrška svih dobrih ljudi koji su sudjelovali u glasanju i promociji  naše škole.

Trebalo je još odraditi i predstavljanje naše ideje na engleskom jeziku i to su naši učenici odlično napravili. Za predstavljanje smo od komisije za ocjenjivanje dobili srebreno priznanje.

Učenici koji su predstavljali našu školu i osvojili ova lijepa priznanja su: Slavica Zeko, Marina Pavlović, Lovro Šimundić, Danijel Kranjčec, Jana Kranjčec i Branimir Stojaković s mentoricama Nevenkom Kokalović i Marijom Katilović.

Drugi dan prije polaska kući bili smo na izletu na Bledu, jednom od najpoznatijih jezera i najposjećenijih prirodnih atrakcija u Sloveniji, gdje smo proveli nekoliko jako ugodnih sati u predivnoj prirodi.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u projektu na bilo koji način, jer ovo je i njihov uspjeh: fotografima, školskoj ekipi odbojkaša, nastavnicima TZK, učenicima i nastavnicima iz prehrane i svima koju su makar malo sudjelovali u kreiranju ovoga projekta. Ovo je ogromna promocija za našu školu kako u našoj sredini tako i u regiji.

Skip to content