Naši učenici sudjelovali na radionici poznatog chefa Davida Skoke

Gastronomski zanemarene riblje vrste Jadrana“ bila je tema radionice održane 14. veljače 2023.,  u sklopu dvodnevnog događanja u organizaciji RCK VirtuOs  pod nazivom “Za zdravo srce” –  “Valentinovo s Davidom Skokom“.

Na poziv partnera iz VirtuOs-a učenici 3.K iz naše škole sudjelovali su u ovoj zanimljivoj i poučnoj gastronomskoj radionici. Pripremala su se jela od nekoliko ribljih vrsta iz našega Jadrana.

David je pripremao vrhunska jela pred publikom-učenicima kojima je usput otkrivao neke svoje tajne  u kuhanju i poticao ih na dodatno učenje i rad i poslije završetka srednjoškolskog obrazovanja, jer istaknuo je, da samo na taj način jednoga dana mogu postati pravi i ozbiljni kuhari.

Učenici i mentori imali su prilike kušati nekoliko jela koje je pripremio , a radilo se o jelima od ribe grdobine, morske mačke , muzgavaca i ribe list.

Sva jela bila su vrhunski servirana,  a chef je istaknuo da pored dobrog okusa jelo mora biti i estetski lijepo prezentirano, jer to traži današnji gost restorana koji želi uživati svim osjetilima u hrani.

Bilo je zaista uživanje slušati i gledati kako David radi i na kraju kušati sva jela  koje nam je servirao.

Skip to content