Obilježili smo 136. rođendan naše Škole

Naša Srednja strukovna škola Antuna Horvata proslavila je u ponedjeljak 6. ožujka Dan škole i svoj 136. rođendan. Dan prepun sadržaja, a središnji događaj bio je otvorenje praktikuma koje je škola opremila u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOs, projekta u kojemu smo škola-partner Ugostiteljsko-turističkoj školi iz Osijeka.

Nakon dočeka  brojnih gostiju, predstavnika prijateljskih škola iz Hrvatske i regije, Bosne i Hercegovine i Srbije, partnera iz projekta VirtuOs, predstavnika Županije i Grada, pročelnice županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i mlade, obrtnika, bivših djelatnika u mirovini i ostalih suradnika i prijatelja škole u  prostoru školske knjižnice, prigodni program počeo je u holu škole, predstavili smo sve ono što smo napravili u proteklih godinu dana. A bilo je toga zaista puno, a sve naše uspjehe i projekte u kojima smo sudjelovali predstavio je ravnatelj  Mirko Ćurić.

Nakon ovog dijela programa upriličeno je otvaranje praktikuma za kuharstvo i mesarstvo koji se nalaze u školi, a nakon toga otvorio se i praktikum za pekarstvo i slastičarstvo koji se nalazi u sklopu gradske nastavno-sportske dvorane Đakovo.

Vinski laboratorij, vinski podrum i kuhinja na školskom imanju u Trnavi bit će otvoreni naknadno, kada se potpuno dovrši montaža dijelova opreme i uredi pristup objektu. Vrijednost čitavog projekta i opreme za našu školu je oko 500.000 eura.

Program obilježavanja Dana škole nastavio se u Centru za kulturu svečanom akademijom na kojoj su uz prigodne riječi domaćina, ravnatelja Ćurića i uzvanika proglašeni i nagrađeni prigodnim poklonima i zahvalnicama najbolji trogodišnji i četverogodišnji razredi i učenici, a nagrađeni su i svi učenici i nastavnici koji su sudjelovali na natjecanjima, u projektima ili na bilo koji način sudjelovali u promociji škole.

Četvero naših djelatnika ispraćeno je također s prigodnim poklonima u zasluženu mirovinu nakon dugogodišnjeg rada u školi.

U zabavnom dijelu programa nastupili su školski tamburaši i plesači, naša učenica mažoretkinja, učenice s revijom sportskih frizura.

Nakon akademije za sve uzvanike organiziran je domjenak i druženje.

Skip to content