Učenik Stjepan Adrić osvojio 3. mjesto na izlučnom međužupanijskom natjecanju u disciplini AGRO

Naš Josip Adrić, učenik 4. AT razrednog odjela u zanimanju Agrotehničar, pod mentorstvom nastavnika Drage Smolje, osvojio 3. mjesto na izlučnom međužupanijskom natjecanju u disciplini AGRO koje se održalo u Poljoprivredno šumarskoj školi u Vinkovcima.

Tema natjecanja bila je ekološka poljoprivreda i ekološko povrćarstvo, odnosno uzgoj ekološkog povrća, urbani vrtovi i budućnosti.

Za zadatak učenici su dobili ekološko certificirano sjeme od plodnog i lisnatog povrća (kupus, rajčica, zelena salata, blitva) te nakon što prepoznaju o kojem se sjemenu radi, po načelima ekološke poljoprivrede, moraju izabrati pravilan supstrat u koji će ga posaditi te odabrati i primijeniti pravilno sredstvo za zaštitu.

Ovim rezultatom Stjepan je ostvario plasman na Worldskills Croatia 2023. državno natjecanje koje će se održati od 10. do 12. svibnja 2023. godine u Zagrebu.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 10 škola: Obrtničko-industrijska škola iz Županje, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda, Gospodarska škola iz Čakovca, Srednja škola Donji Miholjac, Srednja škola Ilok, Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege,  Poljoprivredna i veterinarska škola iz Osijeka, Srednja škola Marka Marulića iz Slatine, škola domaćin Poljoprivredno šumarska škola iz Vinkovaca te naša škola.

Čestitamo našem dragom učeniku Stjepanu i dragom mentoru Dragi na odličnom rezultatu te im želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju. Sretno! 🙂 

Fotografije preuzete sa: Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci   i  Novinsko i radio-informativnog društvoa d.o.o.​ –  novosti.hr.

 

Skip to content