Sudjelovali smo na 29. Proljetnom sajmu u Osijeku

Izuzetno zadovoljstvo bilo je sudjelovati na 29. Proljetnom sajmu koji se ove godine održao u predivnom prostoru novoizgrađenog Gospodarskog  centra u Osijeku od 21.-23. travnja 2023. Sajam je okupio ove godine 170 izlagača iz Hrvatske i inozemstva i to na više od 2.500 m2 zatvorenog i 8.000 m2 otvorenog izložbenog prostora. Otvorenju je prisustvovao predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, župan osječko-baranjski, Ivan Anušić i još puno uzvanika koji su došli uveličati otvorenje ovog predivnog zdanja i samu manifestaciju.

Jedan od prostora bio je namijenjen RCK VirtuOs i partnerima, a poseban štand imala je naša škola. Mi smo se predstavili s našim dobro poznatim proizvodima, školskim vinom, pralinama Sofijina srca i ostalim proizvodima Učeničke zadruge. Posjetitelje smo pozivali na degustaciju naših proizvoda koje smo pripremili za tu prigodu. Naš štand posjetili su: ravnatelji naše škole i škole partnera Mirko Ćurić i Andrej Kristek, župan Ivan Anušić,  pročelnica u Upravnom odjelu za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul, generalni konzul Republike Hrvatske u Pečuhu, g. Drago Horvat, generalni konzul RH u Milanu, g. Stjepan Ribić, zamjenik gradonačelnika grada Đakova g. Galić, predstavnici Grada Đakova, Turističke zajednice grada Đakova i mnogi drugi poznati i nepoznati gosti i posjetitelji koje smo sve odreda srdačno dočekali s našim slatkim proizvodima koje su mogli degustirati.

U subotu je Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek kroz kuharski show predstavio strukovna zanimanja te bogatu gastro i eno ponudu kao turističke adute istoka Hrvatske. Učenici naše škole bili su domaćini programa „Praline show – izrada gastrosuvenira“,  a posjetitelji su mogli uživati u isto vrijeme u još tri programa: „Cooking show“, chef DamirTomljanović s nastavnicima i učenicima SSŠ Vinkovci, „Cocktail show“ – barmen i mixolog Miroslav Kljajić s učenicima RCK UTŠO, “Postupak dekantiranja vina“ – učenica Sara Užanicki RCK UTŠO. Sve se kasnije moglo kušati, degustirati i uživati u mirisima i okusima izvrsno pripremljene hrane, slatkiša i pića.

Izvor: RCK UTŠ https://www.facebook.com/photo/?fbid=692793352851187&set=pb.100063615846354.-2207520000.

Gužva kod pozornice pokazuje koliko su se svi proizvodi svidjeli posjetiteljima. Naši učenici postali su pravi profesionalci u izradi Sofijinih srca i bilo ih je uživanje gledati kako to rade za publiku i u isto vrijeme promoviraju zanimanja u ugostiteljstvu i prehrani.

Skip to content