Učenici iz Rumunjske boravili u našoj školi – Erasmus+

U razdoblju od 24.travnja do 5.svibnja u prostorijama naše škole mogla su se sresti neka nova lica učenika i nastavnika. Bili su to nastavnici  i učenici dviju rumunjskih škola koji su aktivnosti svojih Erasmus+ projekata realizirali upravo u suradnji s našom školom. Nastavnicima  i učenicima dobrodošlicu organizirao je ravnatelj škole Mirko Ćurić.

Četvero nastavnika iz škole MIRCEA CEL BÄTRÄN” NATIONAL COLLEGE, Välcea, Rumunjska, pratili su nastavu informatike i TZK od 24. – 28. travnja kako bi usporedili pristupe i metode rada u ovim dvjema školama, razmijenili iskustva sa svojim kolegama I obogatili svoje znanje nekim novim elementima. Ovakav oblik stručnog usavršavanja se smatra izuzetno kvalitetnim i korisnim, te za korisnike Erasmus+ projekata, posebno onih koji su za period od 2021.–2027. dobili akreditaciju, on je i obvezan. Domaćini svojim kolegama bili su Ljubomir Tomić za područje informatike , a Rolanda Lončarić Takač, Mario Beljan, Branimir Popović i Anđelko Šimić za područje sporta i TZK.

Kolege iz Rumunjske iskazali su izuzetno zadovoljstvo kvalitetom nastave kojoj su nazočili, a posebno su istaknuli susretljivost, spremnost na suradnji i srdačnost naših nastavnika.

Istog dana počele su i aktivnosti škole COLEGIUL TEHNIC „ION HOLBAN”, Iași, također Rumunjska, u kojima su sudjelovali učenici frizerskog usmjerenja realiziranjem dvotjedne stručne prakse također u okviru svog Erasmus+ projekta. Osim što su učenici odrađivali praksu u đakovačkim frizerskim salonima, svih 7 učenika prošlo je kroz radionicu “Elementi tradicionalnog češljanja u oblikovanju modernih frizura” koju je vodio Robert Adrić kao i u drugim stručnim i metodičkim podukama u našem praktikumu zajedno s našim učenicima koje su vodile Ksenija Spajić i Silvija Radnić, a sudjelovali su i u predstavljanju naših zanimanja na Festivalu strukovnih vještina na Strossmayerovom trgu 3. svibnja 2023.g. Njihove nastavnice u pratnji nazočile su na teoretskoj nastavi nastavnice Gordane Blažević.

Aktivnosti učenika dokumentirali su naši učenici fotografi sa svojom mentoricom Ivanom Kelbas, a da im boravak u Hrvatskoj učinimo nezaboravnim organizirali smo i zajedničko druženje na našem imanju u Trnavi gdje smo im predstavili dio hrvatske gastronomije i enologije u čemu su nam pomogli Dubravka Scharmitzer, Mirjana Klepo i Ivan Išasegi.

Ova uspješna suradnja ostvarena je posredovanjem EuroCompetenta – obrta za usluge u obrazovanju, kulturi i intelektualne usluge, čija djelatnost uključuje povezivanja škola iz EU sa školama u Hrvatskoj, ali u prvom redu u našem gradu i regiji.

 

 

 

 

Skip to content