Posjet naših učenika Državnome natjecanju WorldSkills Croatia 2023. i Tehničkom muzeju u Zagrebu

I ove godine učenici naše škole zajedno sa svojim nastavnicima imali su priliku posjetiti Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. Partnerstvom s RCK VirtuOs realizirali smo put u Zagreb s jednim autobusom. Na put su išli učenici 1.TR i 2.TR razrednih odjela u zanimanju Tehničar za računalstvo. Ovom posjetom učenici su se mogli uvjeriti u atraktivnost strukovnih zanimanja koja su odabrali kao svoj budući poziv. Mogli su vidjeti koliko su strukovna zanimanja zapravo atraktivna, lijepa i važna i osjetiti uživo taj ambijent  i pozitivan natjecateljski duh kod učenika kojih je ove godine bilo 405 u pratnji 400 nastavnika i mentora, a natjecali su se u 46 disciplina.

Također, dali su svoju podršku i navijali za naše natjecatelje u disciplinama Keramičarstvo i oblaganje, Soboslikarstvo, Frizerstvo,  Pekarstvo i Agro u kojima smo ove godine imali predstavnike.

Posjet je imao i svoj  drugi dio programa, tj. edukativni dio gdje se osim WorldSkillsa posjetio i Tehnički muzej Nikola Tesla. Tamo su učenike dočekali kustosi muzeja koji su im pokazali Tesline i druge izume, a vidjeli su i sudjelovali u eksperimentima s električnom energijom i naponom, obišli povijesne modele aviona, automobila, vlaka, brodova, podmornica te oružja i oruđa i sve drugo što ih je zanimalo.

Skip to content