Sudjelovali smo na manifestaciji Osijek Wine and Walk 2023.

19. i 20. svibnja 2023. održana je vinska manifestacija Wine & Walk , već dobro poznatog koncepta, ali smještena u urbanu sredinu grada. Grad Osijek je gostima i posjetiteljima ponudio turističku šetnju, obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti i parkova, posjet dvorištima kulturno-obrazovnih institucija, a sve to začinjeno ugodnim vinskim doživljajem. Uz vina organizatori su pripremili nešto i za ljubitelje enogastronomskih  užitaka, a sve je bilo začinjeno urbanom živom glazbom.

Naša škola, kao partner RCK VirtuOs, također je sudjelovala u događanju s poznatim pralinama „Sofijina srca“, gdje smo se nalazili na lokaciji u Parku kralja Držislava, u blizini Tvrđe.

Sudionici su umjesto klasične kotizacije plaćali – bećarinu. To je stari osječki namet iz 18. stoljeća, a  naplaćivao se svima koji su se u kasne noćne sate skitali gradom. Svi koji su platili bećarinu mogli su kušati vina i ostale gastro proizvode na svim lokacijama u gradu.

Učenici su imali zadatak dijeliti naše praline i ispričati priču o njima. Pored „Sofijinih srca“, bilo je tu i još nekoliko vrsta zanimljivih ručno rađenih pralina koje smo sami osmislili i koje su posjetitelji mogli kušati.

Manifestacija je bila besprijekorno organizirana pa se nadamo pozivu za sudjelovanje i nagodinu. A uz glazbu u blizini sve je bilo još veselije i urbanije.

 

 

 

 

 

Skip to content