Art-chef Ivan Đukić održao je radionicu „Osnove rezbarenja cvjetnog aranžmana“

Još jedna u nizu kvalitetnih radionica uspješno je održana u našem novoopremljenom kuharskom praktikumu 15. svibnja 2023. i to naravno ponovno u suradnji s RCK VirtuOs i art- chefom Ivanom Đukićem, koji je bio naš gost i voditelj radionice. U radionici su sudjelovali učenici zanimanja kuhar i njihovi nastavnici.

Ovaj način dekoriranja naziva se carving. To je tehnika, tj. vještina rezbarenja voća i povrća nastala u Tajlandu prije više od 700 godina, a i danas se uči u školama, a primjenjuje se svugdje u svijetu. Najčešće se koristi za uljepšavanje buffet stolova u restoranima i daje jedan drugačiji, poseban i ugodniji vizualni dojam cijelom stolu.

Chef Ivan podučio je učenike osnovama umijeća umjetničkog rezanja voća i povrća, a učenici su imali priliku učiti od zaista pravog znalca ove vještine.

Kao pomoć u učenju ove vještine učenicima je bio i priručnik „Osnove rezbarenja“ kojeg je također napisao art-chef Ivana Đukića, a koji sadrži sve ono što treba znati o carvingu.

Radionica je zaista potakla kod učenika maštu i kreativnost, a o novim znanjima koja su učenici stekli da i ne govorimo. Ovo je jedinstvena radionica na kojoj su imali prilike sudjelovati i nadamo se da će im biti dodatni poticaj u daljnjem školovanju, a kasnije i napredovanju u svom poslu.

Skip to content