Škola se predstavila na Bošnjačkom sijelu u Mađarskoj

Tradicionalno okupljanje bošnjačkih Hrvata iz okolice grada Pečuha, u Kukinju, održano je ove godine već 29. puta. Na ovoj manifestaciji  29. kolovoza 2023. predstavila se i naša škola s učenicima i nastavnicima u dva dijela programa: promociji dvojezične hrvatsko-mađarske knjige Hrvatska kuhinja/ Horvát Konyha u izdanju budimpeštanske Croatice , projektu u kojemu su sudjelovali i naši partneri iz RCK VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva iz Osijeka i u revijalnom dijelu programa.

Naši učenici najprije su se u revijalnom programu predstavili s desetak tradicionalnih pekarskih i slastičarskih proizvoda našega kraja, a također su i posjetiteljima prikazali kako se izrađuju neke vrste kolača. Sve što smo donijeli moglo se i degustirati, pa su naši ukusni proizvodi vrlo brzo našli put do gostiju ove manifestacije koji su posjetili naš štand.

Nakon toga naš ravnatelj Mirko Ćurić sudjelovao je u programu predstavljanja vrlo vrijedne knjige na koju smo  posebno ponosni, dvojezične hrvatsko-mađarske kuharice, gdje je govorio o tome kako je i zašto nastala ova knjiga, od ideje do realizacije, suradnji naše škole i Croatice –  neprofitnog poduzeća za kulturnu, informativnu i izdavačku djelatnost iz Budimpešte  i važnosti ove knjige za nas u Hrvatskoj  i za Hrvate u Mađarskoj.

Nakon svega ugodno druženje nastavilo se uz prigodni kulturni program i kušanje različitih jela koja su se gotovila u programu revijalnog kuhanja i koja su bila ponuđena svim posjetiteljima.

ž

 

Izvještaj sastavila:
Marija Katilović, dipl. ing.

Skip to content