Sudjelovali smo na 4. Đakovo Craft Beer festivalu

Četvrto izdanje Đakovo Craft Beer festivala održalo se 1. i 2. rujna 2023. u zelenilu našeg Strossmayerovog parka, a u organizaciji Grada Đakova, Turističke zajednica grada Đakova i Black Hat craft pivovare Đakovo. Također ovaj događaj poduprli su još Osječko-baranjska županija i Hrvatska turistička zajednica.

U suradnji s partnerom VirtuOs-om s kojim surađujemo od samih početaka, od uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva naša SSŠ Antuna Horvata sada već tradicionalno sudjelovala je i na ovom izdanju festivala. Naši učenici i nastavnici prehrambene struke potrudili su se predstaviti s onim što se inače radi u ovim zanimanjima tijekom praktičnog dijela nastave. Napravili su desetak vrsta slanih proizvoda koji su bili izvrsna nadopuna i okrijepa nakon konzumiranja i degustiranja preko dvadesetak  vrsta piva koje su nam ponudile Craft pivovare na ovogodišnjem festivalu.

Ovaj festival bio je još kvalitetniji i posjećeniji od prijašnjih tako da su proizvodi iz naših košarica brzo našli put do prisutnih posjetitelja. Učenicima je ovakav način predstavljanja dobro došao jer se tako uče raznim vještinama komunikacije, razgovora, međusobne suradnje što će im svakako dobro doći u daljnjem školovanju i poslu kojim se budu bavili nakon završetka obrazovanja u našoj školi.

Naš rad i trud prepoznala je i glazbena gošća ovogodišnjeg festivala Ida Prestar koja nam je dala svoju podršku fotografiranjem s učenicima.

Drugog dana festivala naš štand obišao je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić s đakovačkim gradonačelnikom Marinom Mandarićem. Zadržali su se u razgovoru s našim učenicima  i nastavnicima o početku nove školske godine i planiranim projektima naše škole u sljedećoj godini.

 

Izvještaj sastavila:
Marija Katilović, dipl. ing.

 

Skip to content