Izlagali smo na Izložbi Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!

U četvrtak 28. rujna održana je Izložba učeničkih radova pod nazivom Hrana nije otpad , i ja mogu utjecati! u organizaciji Ministarstva poljoprivrede u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu na kojoj je naša Škola bila izlagač.

Ministarstvo poljoprivrede ovu edukativnu izložbu organizira treću godinu zaredom u suradnji s osnovnim i srednjim školama povodom obilježavanja Međunarodnog dana osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane

Izložba je trajala od 10 do 20 sati, a posjetilo ju je više od 700 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, uključujući ministricu Mariju Vučković, koja je Izložbu službeno otvorila, i ravnatelja Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravka Baraća.

Svrha  Izložbe bila je da u sedam tematskih sekcija, koje zajedno čine jednu cjelinu, učenici odabranih osnovnih i srednjih škola svojim praktičnim i kreativnim radovima podignu svijest o problemu bacanja hrane te pruže potrošačima jednostavne savjete kako smanjiti otpad od hrane kod kuće, u restoranu i prilikom kupovine. Naša je sekcija bila sekcija 4. – Otpad od hrane u kućanstvu – recepti za pripremu jela od viškova hrane, a zadatak nam je bio izraditi pet postera i oslikati pet tanjura.

Sudjelovale su učenice 4. AT razreda Petra Fabric, Matea Antunović, Laura Pazaver s profesoricama Ivanom Drobinom Truntić i Gordanom Blažević pod budnim okom ravnatelja Mirka Ćurića.

Reakcije posjetitelja bile su i više nego odlične, nema grupe koja nije fotografirala našu izložbu, kaširane postere te oslikane tanjure i postavila upit kako smo i na koji način sve izradili.

Skip to content