Gostovanje Brune Šimleše u našoj školi

U sklopu aktivnosti projekta Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOS (Karijerni centar) danas, 3. listopada 2023., u školskoj je knjižnici gostovao gospodin Bruno Šimleša, poznati sociolog i autor desetak knjiga, te održao interaktivno predavanje za učenike 2.K/S, 4.TR i 4.AT razreda pod nazivom Kako se pripremiti za poslovni svijet?

Savjetovao je učenike kako se osnažiti za tržište rada, kako se kvalitetno samoprezentirati i uspješno komunicirati u poslovnom, ali i privatnom okruženju.

Naglasio je važnost pravilnog postavljanja ciljeva i što je sve potrebno za (samo)motivaciju i njihovo ostvarivanje.

Nezaobilazna tema bila su i društvene mreže. Predavač je istaknuo koliko je važno voditi računa o digitalnim  tragovima koje ostavljamo jer oni mogu biti pozitivni, ali i negativni, te u budućnosti izravno utjecati na (ne)zapošljavanje.

Koliko je predavanje bilo korisno i poticajno, potvrđuje velik broj pitanja koja su učenici postavljali i na koja je gospodin Šimleša jasno odgovarao, navodeći i niz konkretnih primjera kako nešto učiniti za sebe na najbolji mogući način.

Zanimljivo predavanje potaknulo je učenice iz školske novinarske sekcije da intervjuiraju uvaženoga gosta, a intervju će biti objavljen u ovogodišnjem broju školskog lista Zlatovez.

Izvještaj sastavila:

Marija Katilović, dipl. ing.

 

 

Skip to content