Sudjelovali smo na Danima kruha u OŠ Mrzović

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se tijekom mjeseca listopada, kao zahvala za sve plodove koje smo tijekom godine stvorili svojim radom. Zbog toga su našu Učeničku zadrugu Strossmayer pozvale nastavnice iz OŠ Josipa Kozarca Semeljci, PŠ Mrzović, da im uljepšamo obilježavanje Dana kruha s ponuđenom temom Zdrava prehrana.

“Zdrava prehrana je hrana koju jedemo da bismo bili zdravi, a i lijepi”, rekla je Petra, učenica 4. razreda mrzovićke škole, a Dražen i Emanuel, učenici 1. F/M/P razreda u zanimanju mesar, s nastavnicom Dubravkom Scharmitzer predstavili se nekoliko zanimljivih zdravih namirnica. U veselom i radnom raspoloženju mesari su predstavili svinjsku mast i aroniju u bakinim kalupašima, kao i meso od tune u izradi vrlo ukusne paštete. Svi zajedno skuhali smo čaj od kamilice i mente s medom i, na kraju, priču o zdravim namirnicama pretvorili u kviz i bojanku na engleskom jeziku s nastavnicom Tamarom Jakšić.

Međupredmetna i međuškolska suradnja u promociji rada naše škole opet je pokazala da se neki budući kuhari, slastičari, pekari ili mesari kriju u redovima ovih osnovnoškolaca.

Tekst: D. Scharmitezr

Fotografije: PŠ Mrzović

Skip to content