U Trnavi svečano otvoren Školski enogastronomski i agroturistički praktikum i školski vinograd

Službeno otvorenje  Školskog enogastronomskog i agroturističkog praktikuma Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, koji djeluje u okviru Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOS upriličeno je u petak, 3. listopada 2023.

Nakon opremanja praktikuma dovršenja radova u i oko ladanjske kuće, danas je Agroturistički centar u Trnavi reprezentativan objekt. Prije tri godine podigli smo vinograd koji sada daje sorte frankovke i graševine. Zahvaljujući projektu uredili smo vinski podrum s kušaonom, vinskim laboratorijem te tradicijskim sobama s antiknim namještajem i predmetima. Praktički, riječ je o spoju tradicionalnog i modernog”, napomenuo je Mirko Ćurić, ravnatelj Srednje strukovne škole Antuna Horvata, Đakovo.

Otvorenju praktikuma uz učenike i nastavnike  škole, nazočili su i gradonačelnik Đakova  Marin Mandarić sa suradnicima, Miranda Glavaš-Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, Andrej Kristek, ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Osijek sa suradnicima.

U sklopu otvorenja predstavljen je i novi vizualni identitet Srednje strukovne škole Antuna Horvata koji je također realiziran uz pomoć RCK VirtuOs, a služit će kao znak prepoznavanja škole u javnosti, na svim događanjima i svim aktivnostima u kojima škola sudjeluje. Nakon službenog dijela programa učenici i nastavnici pripremili su i prigodan gastronomski i glazbeni program za sve uzvanike.

Izvještaj sastavila:

Marija Katilović, dipl. ing.

 

Skip to content