Održano je školsko natjecanje u disciplini Pekarstvo

U ponedjeljak 29. siječnja 2024.g. održano je školsko natjecanje u disciplini Pekarstvo.

Natjecali su se učenici 1. F/M/P razreda u zanimanju pekar: Marin Tandara, Antonia Zorić i Ana Janjić, a mentor učenicima u pripremi za školsko natjecanje bila je nastavnica Maja Breulj.

Tema natjecanja bila je: Mliječno pecivo

Praktični zadatak: Izrada mliječnih kiflica s posipom

Učenici su trebali izraditi 16 mliječnih kiflica s posipom prema dobivenoj recepturi. 8 kiflica trebalo je izraditi bez punjenja i 8 kiflica s punjenjem-sir. Peciva je nakon završnog oblikovanja trebalo kreativno ukrasi sjemenkama koje su bile ponuđene u recepturi, a odabir posipa bio je po vlastitom izboru. Učenici su tijekom rada trebali ispuniti List Dnevnik rada s fazama rada i vremenom potrebnim za njihovo izvođenje.

Vrijeme izrade praktičnog zadatka bilo je 120 minuta. Svi su učenici izradili zadatak u zadanom vremenu.

U prosudbenom povjerenstvu bile su nastavnice: Dubravka Scharmitzer, Mirjana Klepo i Sanja Hajduković.

Prosudbeno povjerenstvo, nakon degustacije gotovih proizvoda-mliječnih kiflica s posipom, najviše bodova dodijelilo je učenici Ani Janjić koja je na školskom natjecanju osvojila 1. mjesto! Čestitamo našoj dragoj Ani na odličnom rezultatu.

Učenici Ani Janjić i mentorici nastavnici Maji Breulj želimo puno uspjeha na izlučnom natjecanju koje će se održati 04. ožujka 2024. godine u Prehrambeno-tehnološkoj školi u Zagrebu. Sretno! 🙂

Skip to content