Učenici kuhari 3. K razreda na stručnoj ekskurziji u Plavoj laguni u Poreču

Osnovna djelatnost Plave lagune je ugostiteljstvo i turizam, a u destinacijama u kojima posluje – Poreč i Umag te putem podružnice na dubrovačkom području – upravlja hotelima, resortima i kampovima u kojima može dnevno ugostiti više od 44.000 gostiju u približno 17.000 smještajnih jedinica te sa smještajnom strukturom od 20 hotela, 10 apartmanskih naselja i 9 kampova. Povrh toga, Plava laguna upravlja s dvije marine u kojima raspolaže s 360 vezova, te nizom ugostiteljskih, sportskih i ostalih sadržaja koji upotpunjuju temeljnu ponudu smještaja. Kompanija radi više od 65 godina i kontinuirano ulaže značajna sredstva u unaprjeđenje infrastrukture i sadržaja, podizanje kvalitete usluge te razvoj destinacija, između ostaloga, i kroz organizaciju velikih sportskih manifestacija poput ATP tenis turnira u Umagu – „Plava Laguna Croatia Open Umag“ te triatlonske utrke „Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska“.

Plava laguna na samom vrhuncu turističke sezone zapošljava više od 3.000 zaposlenika, a godišnje ostvari preko pet milijuna noćenja. Pored svega nabrojanog, Plava laguna nudi učenicima ugostiteljskih smjerova stipendije, a nakon završenog ispita i radno mjesto.

Učenici 3.K razreda sa svojim nastavnicama Mirjanom Klepo i Dubravkom Scharmitzer boravili su od 28. veljače do 1. ožujka 2024. godine u Poreču. Upoznali su se s poslovanjem Plave lagune kroz posjete, prezentacije i degustacije široke palete usluga u području, ne samo turizma i ugostiteljstva, već i  sporta, prehrane, hortikulture, prometa, osobnih usluga i sl. Osim učenika naše škole, u Poreču su boravili i učenici ugostiteljskih zanimanja Obrtničke škole Požega s nastavnicama struke.

Stručna ekskurzija u Plavu lagunu u potpunosti je ispunila očekivanja i učenika i nastavnika. Nadamo se i daljnjoj suradnji učenika i nastavnika između srednjih škola Đakova i Požege.

 

Tekst i fotografije: Dubravka Scharmitzer

Skip to content