Noć knjige: Čarobni svijet Ivaninih bajki

Noć knjige manifestacija je koja se u Hrvatskoj održava od 2012. godine kako bi se potaknula kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega. Održava se u tjednu kada se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Naša školska knjižnica uključila se u ovogodišnji program obilježavanja Noći knjige, koji je pokrenula Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, organiziranjem programa pod nazivom  Čarobni svijet Ivaninih bajki.

Ivana, spomenuta u nazivu, poznata je i priznata hrvatska književnica IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ, od čijeg je rođenja, 18. travnja 1874., prošloga tjedna navršeno točno 150 godina. Njezina su najpoznatija djela roman za djecu Čudnovate zgode šegrta Hlapića, te zbirka bajki Priče iz davnine. Upravo je upoznavanje njezinih bajki bila okosnica dvosatnog programa kojem su 23. travnja u školskoj knjižnici nazočili zainteresirani učenici i nastavnika.

U fondu naše knjižnice dva su različita izdanja Priča iz davnine, u većem broju primjeraka, tako da u zanimljivim i uvijek aktualnim bajkama mogu uživati svi koji posude knjigu!

Skip to content