Naša škola uspješno je sudjelovala na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024. – uspješni kao organizatori i natjecatelji

Petu godinu zaredom, naša škola sudjelovala je Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i to  kao škola  domaćin, a također i s pet natjecatelja u različitim strukovnim disciplinama.

Natjecanje je održano na Zagrebačkom velesajmu od 13.-15. svibnja 2024. u pet paviljona, s više od tisuću sudionika.

Naša škola je i ove godine bila domaćin u disciplini Pekarstvo. Prema ocjenama iz ASOO uspješno smo odradili posao koji je bio pred nama. Sve je prošlo  u najboljem redu, na zadovoljstvo učenika-natjecatelja i s pohvalama članova prosudbenog povjerenstva. Ove godine smo nabavili i dodatnu opremu kao što su precizne vage i Kitchen-aid kuhinjski uređaji, tako da su učenici imali maksimalne mogućnosti pokazati što znaju. 

Organizirali smo u sklopu prostora discipline i popratnu aktivnost  „Isprobaj svoju vještinu“. Naše vrijedne učenice Josipa Horvath i  Josipa Tomašević goste i posjetitelje učile su kako  rade langošice, krancle i paprenjaci i jako lijepo su prezentirali Školu i sva zanimanja. Kao i uvijek fini mirisi širili su se paviljonom i nije nedostajalo gužve na štandu Škole.

Gosti naše škole bili su Miranda Glavaš-Kul, pročelnica  Upravnog odjel za obrazovanje i mlade i  predstavnici udruženja obrtnika Đakovo, predsjednik Tomislav Vukadin i tajnik Marko Milković,  koji su sa zanimanjem pratili natjecanja. Zajedno s našim ravnateljem i predsjednikom Organizacijskog odbora discipline Pekarstvo, Mirkom Ćurićem, obišli su naše učenike natjecatelje i jako pohvalno se izrazili o ovom događanju. Kasnije su svi nazočili na zaista spektakularnom svečanom otvorenju uz brojne predstavnike Agencije, političkog  i javnog života koji su sudjelovali u programu. Svi naši učenici i mentori su predstavljeni brojnoj publici (oko 2000 posjetitelja programa), a ime naše škole i Đakova čulo se čak šest puta u programu.

Nakon svečanog otvaranja iskoristili smo prigodu za razgovor i zajedničko fotografiranje s ministrom Radovanom Fuchsom i ravnateljem ASOO Milom Živčićem.

U disciplini kojoj smo bili domaćini, Pekarstvo, prvo mjesto osvojila je učenica Marija Gnječ iz Srednje škole „Braća Radić“, Kaštel Štafilić.

Što se tiče učenika i mentora koji su se natjecali u različitim disciplinama, imali smo pet predstavnika: Lea Raković u disciplini Frizerstvo (sedmo mjesto), mentorica Ksenija Spajić; Lovro Vrtarić u disciplini Agro (osmo mjesto), mentor Krunoslav Biberović; Luka Majhen u disciplini Soboslikarstvo (peto mjesto), mentorica Patricija Drenjančević; Toni Vujanović u disciplini Strojarske tehnike (dvanaesto mjesto), mentor Ljubomir Tomić i Valent Osrečki u disciplini Keramičarstvo, mentorica Barbara Markulić.

Učenik Valent Osrečki osvojio je prvo mjesto u disciplini Keramičarstvo i tako nastavio niz uspjeha naše škole na ovom prestižnom i najvažnijem natjecanju strukovnih škola u Republici Hrvatskoj, a svakako valja napomenuti da je mentorici Barbari Markulić ovo drugi veliki uspjeh s učenicima na posljednja dva WorldSkillsa, što samo dokazuje dobar i predan rad. Čestitamo Valentu i mentorici Barbari na izvrsnom radu, rezultatu i ostvarenom uspjehu! 🙂

Čestitamo svima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima, a Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sve pohvale za organizaciju i provedbu natjecanja. Vidimo se nagodinu! 🙂

 

Izvještaj sastavila:
Marija Katilović, dipl. ing.

Skip to content