Promocija strukovnih zanimanja u turizmu- Predstavljanje rezultata projekta Arheolozi Jučerasnjeg svijeta

15. svibnja 2024. godine u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Đakovo, povodom Međunarodnog dana obitelji, organiziran je prvi Obiteljski dan za učenike i njihove obitelji. U ugodnoj i veseloj atmosferi bilo je puno igre i smijeha, a naravno i jela i pića. Bila je to odlična prilika da naša škola još jednom predstavi svojim sugrađanima projekt „Arheolozi Jučerašnjeg svijeta“. 

Učenici kuhari 1. K/SL razreda, sa svojom nastavnicom Nevenkom Kokalović, organizirali su i proveli radionicu izrade i ukrašavanja lincera. Budući da je  eno-gastronomija Austro-Ugarske monarhije bila dugogodišnja hrvatska stvarnost,  sugrađanima smo omogućili kušanje slastice toga vremena koja se i danas priprema u našim krajevima. Želja nam je da linceri postanu još jedan gastronomski suvenir koji će obogatiti turističku ponudu našeg grada kao poveznica zajedničke tradicije Slavonije, Baranje i Srijema na primjeru Đakova  te Beča i Salzburga…

Radionica je bila vrlo dinamična jer su se našim učenicima u pripremi linzera pridružili učenici svih uzrasta, od prvašića do učenika završnih razreda, kao i brojni roditelji koje je osim sastojaka kolača, zanimala i povijest linzera. Dobili smo mnogo pohvala za naš projekt i želje da  linzeri  budu prepoznati kao još jedan suvenir turističke ponude Đakova.


Izvještaj sastavila:

Marija Katilović, dipl. ing.

 

Skip to content