Promocija strukovnih zanimanja u turizmu – predstavljanje rezultata projekta Arheolozi jučerašnjeg svijeta u OŠ Ivana Brlić Mažuranić u Strizivojni

Učenici  kuhari, slastičari i njihove nastavnice naše škole bili su 29. svibnja 2024. gosti na Danu škole u OŠ Ivana Brlić Mažuranić u Strizivojni. Tom prigodom predstavili su zanimanja u turizmu kao važnoj grani gospodarstva i potrebi školovanja za ova zanimanja i vezano uz to predstavili su rezultate školskog projekta Arheolozi jučerašnjeg svijeta i upoznali domaćine, učenike, njihove roditelje i nastavnike s ovom lijepom pričom koja će sigurno imati i svoj nastavak nakon završetka projekta.

U sklopu predstavljanja projekta govorilo se o glavnoj temi projekta, povezivanju obrazovnog sustava i poslodavaca u turizmu, o najvažnijim aktivnostima u projektu, a učenici i nastavnici održali su i radionicu izrade čokoladnih pralina Sofijina srca za koja smo inspiraciju pronašli u poveznici  s Mozartovim kuglama i austrijskoj tradiciji, a veza su i kolači linceri koji se također rade u obliku srca koje ima više značenja: simbolizira ljubav, izaziva pozitivan odnos prema drugima,  budi lijepe emocije… tako da je i kod svih prisutnih ova radionica izazvala velik interes, jer lijepe stvari uvijek nađu put do srca.

Izvještaj sastavila:

Marija Katilović, dipl. ing.

 

Skip to content