Škola na Izložbi Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!

U drugom polugodištu prošle školske godine izabrani smo kao jedna od sedam najboljih škola na Javnom pozivu Ministarstva poljoprivrede te smo 1. listopada sudjelovali na Izložbi Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati! koja je i ove godine održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Učenice Petra Carević i Anamarija Majstorović iz 2. K/SL razreda predstavile su postere i izloške na kojima su istaknute razlike između označenih rokova trajanja hrane. Naime, količina otpada od hrane značajno se smanjuje ako proizvođači imaju i razumiju jasne informacije o njezinom načinu čuvanja i roku trajanja. Zapamitite: oznake Upotrijebiti do… znače da se hrana mora konzumirati do navedenoga datuma, dok se hrana s oznakom Najbolje upotrijebiti do… smije prodavati i konzumirati nakon označenog datuma, ali pod uvjetom da su joj organoleptička svojstva (izgled, miris, okus) nepromijenjena.

Izložbu je otvorio ministar poljoprivrede Josip Dabro, koji je posjetio naš izložbeni prostor i prihvatio poziv da posjeti Školu i upozna se s našim poljoprivredno-prehrambenim potencijalima.

 

 

 

 

Skip to content