Sudjelovali smo na pokladnoj manifestaciji 29. Đakovački bušari 2023.

11. veljače 2023. u organizaciji Grada Đakova i Turističke zajednica grada Đakova po 29. puta održana je manifestacija Đakovački bušari, što naravno uključuje i sudjelovanje naše škole na ovom događanju jer svojim prisustvom podržavamo sve što se događa u našem gradu. Ovo je zasigurno najveća i najznačajnija takva manifestacija u Istočnoj Hrvatskoj s velikim brojem sudionika, kojih je kako kažu bilo više od 1500. Kao i uvijek do sada sudjelovanje su podržali naši partneri iz Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOsu vidu sponzorstva.

U sklopu Bušara  organiziran je cjelodnevni popratni program pod nazivom  „Bušarenje“ gdje su bile organizirane degustacije, prezentacije i prodaja tradicionalnih i autohtonih proizvoda pa se i škola našla u tom dijelu programa. Učenici 3. K razreda pekli su za posjetitelje i goste langošice. Uvježbana ekipa prionula je na posao i ponudila posjetiteljima vruće langošice s namazom od nekoliko vrsta pekmeza, a  za one koji vole jeti slane, mileram, sir ili jednostavno samo vruće i posoljene.

Ne znamo ni sami koliko smo ih ispekli tijekom dana, ali sve su nestale. Kako i ne bi, kad su svi htjeli kušati ovaj učenički proizvod, a učenici su za svoj trud, kvalitetu izrade i okus pobralisame pohvale.

Unatoč prohladnom, ali lijepom vremenu bilo je jako zabavno i zanimljivo biti dio bušarskog šušura, među svim tim maskama i velikim brojem posjetitelja.

Skip to content