Uspjesi naših učenika na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – Worldskills Croatia 2023., Stjepan Orgulan osvojio 2. mjesto u Keramičarstvu i oblaganju!

Od 10. do 12. svibnja 2023. godine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe, Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023.

Tijekom tri dana 405 učenika strukovnih škola, u pratnji 400 nastavnika i mentora natjecalo se u 46 disciplina u velikom sajamskom prostoru koje je simuliralo radno okruženje. Cilj natjecanja je predstavljanje talenata i vještina učenika, kvalitete rada njihovih nastavnika, izvrsnost strukovnih škola te se time želi podići vidljivost i istaknuti važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Ovaj jedinstveni događaj bila je izvrsna prilika za povezivanje obrazovanja i gospodarstva budući je 42 partnera podržalo natjecanje. U organizaciji natjecanja sudjelovalo je i 28 škola domaćina iz cijele Hrvatske, među kojima je i naša škola bila škola domaćin u disciplini Pekarstvo.

Rezultati naših učenika:

Stjepan Orgulan, učenik 3. EL/FOT/KO razrednog odjela u zanimanju Keramičar oblagač, uz mentorstvo nastavnice Barbare Markulić, u disciplini Keramičarstvo i oblaganje osvojio je izvrsno 2. mjesto u Republici Hrvatskoj! 

Lucija Lizačić, učenica 3. C/M/P razrednog odjela u zanimanju Pekar, uz mentorstvo nastavnice Mihaele Tosenberger-Andrić, u disciplini Pekarstvo osvojila je odlično 4. mjesto!

Matea Hanulak, učenica 3. F/K razrednog odjela u zanimanju Frizer, uz mentorstvo nastavnice Ksenije Spajić, u disciplini Frizerstvo osvojila je odlično 8. mjesto!

Stjepan Adrić, učenik 4. AT razrednog odjela u zanimanju Agrotehničar, uz mentorstvo nastavnika Drage Smolje, u disciplini Agro osvojio je odlično 7. mjesto!

Tomislav Nađ, učenik 3. CNC/SLD razrednog odjela u zanimanju Soboslikar ličilac dekorater, uz mentorstvo nastavnice Patricije Drenjančević, u disciplini Soboslikarstvo osvojio je odlično 7. mjesto!

Čestitamo našim dragim učenicama i učenicima, kao i njihovim mentoricama i mentorima, na ostvarenim uspjesima i plasmanima te što su uzorno i dostojno predstavljali svoju školu i sebe! 🙂

Čestitke Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na uspješnoj organizaciji još jednog državnog natjecanja učenika strukovnih škola, vidimo se sljedeće godine! 🙂

Naš dragi učenik Stjepan s mentoricom nastavnicom Barbarom i svojim radom.

Naša draga učenica Lucija s mentoricom nastavnicom Mihaelom.

Naš dragi učenik Stjepan s mentorom nastavnikom Dragom.

Vrijedne ruke naše drage učenice Mateje.

Vrijedne ruke našeg dragog učenika Tomislava.

 

Skip to content