Sudjelovali smo na 12. sajmu Đakovo Expo Zlatne ruke

Udruženje obrtnika Đakovo organiziralo je na prostoru iza crkve Svih svetih po 12. puta Đakovo Expo Zlatne ruke, sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva. Na sajmu je kao što je to i dosadašnjih godina bila praksa, sudjelovala i naša škola SSŠ Antuna Horvata. Naši učenici frizeri predstavili su se  u kulturno-zabavnom programu revijom frizura pod nazivom „Šiz-friz“, a slastičari radionicom naziva „Festival čokolade i prezentacija obrtničkih zanimanja“.

Radionica čokolade bila je pravi odabir za ovaj sajam zbog svoje zanimljivosti, atraktivnosti, i mogućnosti degustacije naših poznatih  proizvoda nastalih od čokolade, gdje je predstavljena izrada naših poznatih Sofijinih srca, ali i drugih vrsta čokoladnih pralina koje proizvodimo u našem slastičarskom praktikumu.

Naravno da je tu uz čokoladne bilo još slatkih proizvoda, kolači, muffine i pokoji slani, koje su naši učenici slastičari naučili izrađivati uz pomoć svojih nastavnica i čije su gotove proizvode posjetitelji mogli vidjeti i također kušati.

I ovaj događaj realiziran je zajedno s RCK VirtuOs, i to u svrhu predstavljanja zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu koja zajedno promičemo i omogućujemo učenicima da se upišu u naše škole. Ovo je bila zgodna prilika za to jer  uskoro će početi upisi učenika u srednje škole i možda nekome pomognemo u lakšem odabiru budućeg životnog poziva.

Podrška ravnatelja učenicima i nastavnicima uvijek je dobrodošla.

Izvještaj sastavila:

Marija Katilović, dipl. ing.

 

Skip to content