Sudjelovali smo na 14. Danima Luke Botića

Učenici i nastavnici naše škole sudjelovali su ove godine na 14. Danima Luke Botića (Split 1830. – Đakovo 1863.), hrvatskog romantičarskog pjesnika i političara koji su se održali na relaciji Kaštela-Đakovo-Zagreb od 20. kolovoza 2023. – 24. kolovoza 2023. Ove godine Dani su okupili  četrdesetak sudionika iz Hrvatske, Bugarske, Austrije, Mađarske.

U utorak smo se predstavili u đakovačkom dijelu programa u kući Reichsman  s  dvojezičnom brošurom Sofijina Srca/Sophie’s Herzen, kulturno-gastronomskog projekta Srednje strukovne škole Antuna Horvata u suradnji s Regionalnim centrom kompetentnosti VirtuOs iz Osijeka/ Kultur-gastronomisches Projekt der Mittleren Fachschule „Antun Horvat“ in Zusammenarbeit mit der Regional-Zentrum-Kompetenz VirtuOs aus Osijek.

Prikazali smo dokumentani film o Đakovu, Sofiji i Jakobu Heibel, a naši učenici su izrađivali  praline Sofijina srca i prisutnima odgovarali na sva pitanja o nastanku, postupku i samoj tehnici izrade. Na kraju svi su naravno mogli i kušati ovaj naš slatki proizvod.

Izvještaj sastavila:
Marija Katilović, dipl. ing.

Skip to content