Projekt Mala škola pripreme zdravih obroka se nastavlja – Dječji vrtić Zvrk

Nova radionica iz projekta Mala škola pripreme zdravih obroka održana je 18. listopada 2023., a  gosti naše škole bila su djeca predškolske skupine iz Dječjeg vrtića Zvrk, Đakovo sa svojim odgajateljicama. Ovo je ujedno bila prilika  i za obilježavanje Dana kruha koji se svake godine održava tijekom mjeseca listopada. Djeci se kroz praktične aktivnosti i kreativne radionice prilagođene njihovom uzrastu prezentira izrada kruha, peciva, kolača, uče o nastajanju kruha i njegovoj važnosti u prehrani, o tradiciji i običajima, a također s njima radimo na podizanju svijesti o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje te očuvanju biološke raznolikosti. Potiče se sudjelovanje djece u izradi kruha. Zajedno s RCK VirtuOs u ovakvim prigodama uvijek promoviramo i naša zanimanja koja nudimo u školi, a ovaj puta to su bila  zanimanja kuhar i slastičar, koja su trenutno vrlo tražena na tržištu rada.

Naši učenici i ovaj puta bili su mentori Zvrkovcima, a cilj je bio da djeca počnu učiti  pripremati obroke od manje industrijskih proizvoda, da se više baziraju na prirodnije, a samim tim i zdravije namirnice.

Izrađivali su pekarske proizvode i slastice sami i naučili koje su to namirnice potrebne za pripremu ovih proizvoda, a vjerojatno ih imaju i kod kuće. Naravno da su na kraju radionice svi proizvodi brzo nestali jer trebalo je sve to i kušati.

 

Izvještaj sastavila:

Marija Katilović, dipl. ing.

 

Skip to content