Mjesec borbe protiv ovisnosti – edukativna predavanja za naše učenike prvih razreda

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti, koji se provodi od 15. studenog do 15. prosinca, policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske, Ivana Perić, mag. ing. admin. chris., održala je edukativna predavanja učenicima prvih razreda naše škole. Predavanje je u okviru aktivnosti nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ i preventivnog projekata „Legiranje, ne drogiranje“.
Kako su mladi svakodnevno, kroz ostvarene neposredne kontakte, izloženi rizičnim ponašanjima koja mogu dovesti do društveno neprihvatljivih ponašanja u obliku kršenja različitih pravnih propisa, preventivne aktivnosti su usmjerene na njihovu edukaciju. Time se želi spriječiti nastanak i razvitak kažnjivih radnji i društveno neprihvatljivih ponašanja kod mladih. Bilo je govora o vrstama droga, posljedicama zlouporabe i trenutnim stanjem u Osječko-baranjskoj županiji. Učenicima se naglasilo kako je važno biti na oprezu te da u situacijama kada primijete sumnjive supstance ili njihovu konzumaciju, obavijeste roditelje, učitelje ili policiju. Današnji problemi ovisnosti ne poznaju dob, društvene strukture niti spol te smo, nažalost, izravno ili neizravno, svi pogođeni njenim posljedicama.
Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske nastavit će s provođenjem različitih preventivnih i represivnih postupanja, a mi nastavljamo s predavanjima u našoj školi.
Skip to content