MasterChef u Budimpešti

Gostovanje u HOŠIG-u (Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i đački dom) u Budimpešti uvijek je veliko zadovoljstvo i čast. Ove godine bilo je još veće, budući da je organiziran Hrvatski tjedan kulture u znaku HOŠIG-ove 30. godišnjice, a naša SSŠ Antuna Horvata kao veliki prijatelj HOŠIG-a bila je zastupljena s više programa. Sve naše aktivnosti odvijale su se uz potporu Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOs, naših glavnih partnera.

Vrlo zanimljivo događanje 1. prosinca 2023. bilo je kulinarsko natjecanje „Masterchef HOŠIG“ učenika i učenica Srednje strukovne škole i Hošigovaca u kojem je zadatak šest ekipa bio izraditi toplo predjelo, rižoto od piletine. U svakoj ekipi bilo je po četiri učenika od kojih je jedan bio učenik naše škole kao pomoć mlađim kuharima. Nastavnice Mihaela Tosenberger Andrić i Marija Batori mentorirale su cijeli događaj. Svaka ekipa također imala je maštovito ime i svi su nestrpljivo čekali da natjecanje počne.

Sudjelovali su sljedeći učenici:

ekipa Eliminator:  Gohe`r Dora, Magyar J`azon, Kova`cs Petra, Krempaszky Petra, Pap Oliver, Leo Mijatović,

ekipa Gospodari kuhinje: Boris Stovrić,Nilas Nimrod, Šime Ćudina, Mihael Matić,

ekipa Čarobnjaci kuhinje: Leticia Ba`lint, Ema Fodor, Eszster Lintner,

ekipa Šefovi kuhinje: Hajdu Reka, Vukelić Vivien, Farago Anna,Milutinovits Marcell,

ekipa Šampioni: Lorena Andrijević, Ola`h Kamilla, Vincze Vira`g Villo, Roszler Fausztina,

ekipa Pasta italiana: Dino Husić, Slaven Pečerić, Avram Malbaša, Vanja Temunović, Mihajlo Benčić.

Žiri „Masterchef HOŠIGA-a“ u sastavu:  dvije nastavnice iz HOŠIGA Rita Bocsi i Bandi Zoltanne i naša nastavnica Marija Katilović imao je nimalo lak zadatak i na kraju su ipak proglasili najbolje:

Treće mjesto osvojila je ekipa Šampioni, drugo mjesto zauzela je ekipa Eliminatori, a pobjednici ovogodišnjeg natjecanja bili su učenici iz ekipe Čarobnjaci kuhinje koji su zasluženo ponijeli titulu najboljih. Ekipama su dodijeljena brončana, srebrna i zlatna priznanja. Ravnateljica Gojtan zahvalila je učenicima i nastavnicima Srednje strukovne škole i pozvala nas na sudjelovanje u programu Hrvatskog tjedna 2024. godine.

Izvještaj sastavila:

Marija Katilović, dipl. ing.

 

Skip to content