Sudjelovali smo na sajmu WineOs 2024.

Deveti osječki Sajam vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održao se 12. i 13. siječnja 2024. u novom, modernom prostoru Gospodarskog centra Osijek. Ove godine predstavilo se oko 130 izlagača i brendova koji su promovirali svoja vina, žestoka pića, delicije, slastice, usluge i druge proizvode.

U sklopu partnerstva s RCK VirtuOs naša SSŠ Antuna Horvata predstavila se na sajmu sa školskim vinima, graševinom i frankovkom, a također naši učenici sudjelovali su  u programu na glavnoj pozornici sajma.

Na početku sajamskog programa Iz RCK VirtuOs najprije je na pozornici učenica Sara Uzanicki prezentirala proces dekantiranja s našim školskim vinom frankovkom, nakon toga naši učenici iz 2. K/S u zanimanju kuhar Mihael Matić, Leo Mijatović i Josipa Tomašević sudjelovali su u Cooking showu Tihomira Bježančevića, Saše Ninkovića i Željka Nevena Bremeca kao asistenti u serviranju hrane koja se posluživala posjetiteljima, a dvije učenice Lorena Andrijević i Valentina Ivić uz nastavnice mentorice predstavljale su naše vino na štandu.  Na našem štandu mogla su se degustirati vina i kušati slani pekarski proizvodi koje smo pripremili za goste i posjetitelje. Oni koji su degustirali naše vino pohvalno su govorili i o graševini i frankovki, tako da nam je to dobar poticaj da nastavimo u tom smjeru i dalje. Naravno da se ne možemo mjeriti s velikim vinarijama i vinarijama kojima je proizvodnja vina glavna djelatnost, ali mi kao mala školska vinarija koja služi kao praktikum za praktičnu nastavu učenicima i koji smo nedavno opremili novom profesionalnom opremom možemo tražiti kvalitetu i formirati tradiciju proizvodnje za buduće generacije koje će nastaviti rad i školovanje u SSŠ Antuna Horvata. Imamo veliki potencijal za to i trebamo ga iskoristiti.

Učenike i nastavnike došao je podržati i ravnatelj Mirko Ćurić, a  štand je pored drugih gostiju posjetila pročelnica za školstvo Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš Kul, koja nam je uvijek dragi gost na svim manifestacijama na kojima sudjelujemo i koja dobro poznaje naš rad i postignuća i uvijek nas rado obiđe i u neformalnom druženju porazgovara s učenicima i nastavnicima.

Ovaj sajam je uvijek dobra prilika za  nove susrete i razmjenu iskustava, također i za uspostavu nove suradnje i moguća partnerstva, a ovom prilikom otvorila se mogućnost suradnje i partnerstva u projektu s jednom školom iz Novog Sada. Nadamo se sudjelovanju i sljedeće godine jer pokazalo se da na ovakvim sajmovima kao škola imamo svoje mjesto.

 

Izvještaj sastavila:

Marija Katilović, dipl. ing.

 

Skip to content