Prekogranična suradnja s Tehničkom školom „Pavle Savić“ iz Novog Sada

Zalaganjem nastavnice Jasne Čordaš iz Tehničke škole „Pavle Savić“ iz Novog Sada delegacija naše škole na poziv ravnateljice Mile Kostić otputovala je 8. veljače 2024. u Novi Sad u  radni posjet,  a povod je bio uspostava suradnje dviju škola i mogućnost  zajedničkog sudjelovanja u  projektu prekogranične suradnje.

Škola u Novom Sadu obrazuje 11 zanimanja, a za ovu suradnju najznačajnija su ona iz poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, Prehrambeni tehničar, Tehničar za biotehnologiju, Mesar, Pekar, Operater u prehrambenoj industriji.

Predstavnici naše škole obišli su školu,  upoznali su se s načinom rada u novosadskoj školi, kao se provodi teorijska i praktična nastava, zanimanjima koja se obrazuju u obje škole, koje su razlike i sličnosti u radu i programima, uvjetima u kojima se odvija nastava itd. Učenici pekari su se za vrijeme našeg posjeta pripremali za natjecanje pa smo imali priliku vidjeti što znaju. Na sastanku su uz direktoricu Kostić sudjelovale i tri nastavnice, prehrambeni tehnolozi, a naša delegacija sudjelovala  je s tri člana, ravnateljem Mirkom Ćurićem i nastavnicama struke Marijom Katilović i Sanjom Hajduković. U ponedjeljak 4. ožujka očekujemo ih u uzvratnom posjetu i konkretnijem dogovoru vezanom uz projekt prekogranične suradnje u kojemu će sudjelovati naša SSŠ Antuna Horvata.

Skip to content