e-Škole

Testiram/o novu Galeriju slika “MasterSlider plugin” :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Još jedan test – online obrazac:


Poštovane kolegice i kolege,

na ovoj stranici ćemo objavljivati aktualnosti / vijesti vezane uz tijek projekta
«e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola”, do stvarnog početka projekta.
Nakon toga, sva važnija događanja unutar projekta nalazit će se na istom ovom mjestu.

Sretno u ostvarenju projekta!


Poštovane kolegice i kolege,

očekivali smo provedbu edukacijskih aktivnosti u projektu e-Škole – vrijeme je za 1. webinar u novoj školskoj i nastavnoj godini.

Webinar će se održati  u četvrtak, 01. 09. 2016. godine u 11:30 sati, a pristupiti mu mozete putem poveznice: https://connect.carnet.hr/webinar/.

Praćenje webinara organizirat će se u školskoj knjižnici, i trebaju mu prisustvovati svi članovi e-Learning tima.

Vidimo se.

Lj.


CARNet potpisao ugovor u vrijednosti od 227 milijuna kuna za razvoj digitalno zrelih škola

U prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, u petak 15. srpnja 2016. godine održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“.
Ukupna vrijednost ugovora iznosi više od 200 milijuna kuna (227.870.763,02 kuna), od čega se 85% financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15% predstavlja nacionalno sufinanciranje. Sredstva su namijenjena osiguranju IKT infrastrukture i opreme za škole te pružanju raznorodnih e-usluga pomoću kojih će se nastavni, poslovni i administrativni procesi u školama učiniti efikasnijim i transparentnijim.

Više informacija o potpisivanju ugovora možete saznati na stranicama CARNeta:
http://www.carnet.hr/e-skole/novosti?news_id=4085


VAŽNO: ISPRAVAK-Sastanak/sjednica Upisne komisije , 7. lipnja 2016. (UTORAK) u 13:10

Kolegice i kolege,

došlo je do promjene termina održavanja sjednice/sastanka Upisne komisije – zbog ispita Državne mature ( u to vrijeme, i u tom krilu zgrade) pomiče se vrijeme sjednice za jedan dan, pa će se održati u UTORAK, 7. lipnja u 13:10.


Sastanak/sjednica Upisne komisije , 6. lipnja 2016. (PONEDJELJAK) u 13:10

Kolegice i kolege, u dogovoru s ravnateljem, predviđen je sastanak/sjednica komisije za upise u 1. razred, kako dijela zaduženog za e-Upise (pod vodstvom kolege Ivana Matića), tako i drugog dijela, koji ove godine vodi kolegica Mirjana Klepo.

Sjednica će se održati u PONEDJELJAK, 6. lipnja 2016. u 13:10, u učionici Informatika-2 (I-2).

Obvezni su sudjelovati svi članovi koji se nalaze na popisu upisnih komisija, kao i “stalni” članovi (Brtan, Štrk, Tomić).

Sastanak vodi ravnatelj Mirko Ćurić, prof.


Informativni webinar o upisima u I. srednje škole

Upisi
Poštovani,

u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) te predstavnicima Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za ravnatelje i članove upisnih povjerenstava srednjih škola organizira informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole.
Webinar je planiran za utorak, 31. svibnja 2016., od 12.00 do 14.00 sati i bit će dostupan na poveznici:
http://connect.carnet.hr/upisi.
Za prijavu na webinar potrebno je odabrati opciju prijave putem AAI@EduHr korisničkog računa, te nakon toga unijeti korisničko ime i lozinku. Osim ove opcije, moguća je prijava kao gost, odabirom polja „Prijava kao gost“ te unosom osobnog imena i prezimena. Tijekom webinara moći će se, putem chat-a, postavljati pitanja i sudjelovati u raspravi. Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNet-a i http://upisi.hr/srs.

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Uprava za odgoj i obrazovanje


E-team
1. Sjednica/sastanak E-learning tima-24.5.2016. u 13:10 (I-2)

Kolegice i kolege,

vrijeme je za prvi sastanak “u živo”, jer edukacije putem webinara traju od Nove godine, a upravo je počeo i ISE MOOC 2016, (svodi se na izradu i primjenu “Scenarija učenja”).

Postoje određeni problemi u snalaženju dobrog dijela tima, koje moramo riješiti.

Naglasak će biti na korištenju mrežne aplikacije Yammer, te online tečaju ISE MOOC.

Stoga, dnevni red sadrži dvije važne točke (Yammer i ISE MOOC), a ostale nepoznanice mogu biti spomenute pod trećom točkom (Razno/Pitanja i odgovori).

Vidimo se sutra u 13:10.

Pozdrav.


VAŽNO: POZIV za učlanjenje u CARNet grupu “e-Škole:Virtualna zajednica praktičara”

Molim, NE BRISATI pristigli mail s pozivom, nego PRIHVATITI POZIV, od strane Yammera (možda će biti potpisana Katarina Tomić, kolegica Admin, iz CARNeta).

Ponavljam, NE BRISATI .


e-Škole aktualnosti :
Testiranje izrađenih scenarija učenja

Martina Hribar – CARNet –

May 16 at 11:39am
Dragi clanovi zajednice prakticara,

Drago nam je vidjeti da postoji interes za primjenom scenarija ucenja koji se izraduju u okviru podrezultata Scenariji ucenja i koji ce svim školama u projektu biti dostupni od rujna 2016.
Trenutno je izradeno prvih 20 scenarija ucenja na tri izvedbene razine složenosti u odnosu na digitalnu kompetenciju nastavnika. U cilju osiguravanja kvalitete izradenih scenarija ucenja, a kako bismo od rujna 2016. nastavnicima ponudili kvalitetnih i lako primjenjivih 20 scenarija ucenja od ukupno 240 koliko ce ih biti izradeno do listopada 2017., zapoceli smo s testiranjem izradenih scenarija ucenja.
Testiranje cemo provesti od 16.5. – 10.6.2016. u 13 testnih škola odabranih s obzirom na velicinu razrednih odjeljenja.
Škole u kojima ce se provesti testiranje su:
Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci
Osnovna škola Cazma
Osnovna škola Izidora Kršnjavoga
Osnovna škola dr. Ante Starcevica
II. Osnovna škola Varaždin
I. Osnovna škola Vrbovec
Osnovna škola Domovinske zahvalnosti
Gimnazija Bernardina Frankopana
Gimnazija Matija Mesic
Prva gimnazija Varaždin
Zdravstvena škola
Srednja škola Krapina
Gimnazija Ivana Zakmardija Dijanoveckoga Križevci

U petak, 13.5. održan je online sastanak s ravnateljima i STEM nastavnicima testnih škola na kojem je predstavljen koncept scenarija ucenja, metodologija i plan implementacije testiranja. Za potrebe testiranja scenarija ucenja kreiran je upitnik o samoprocjeni razine digitalne kompetencije nastavnika, kojeg su popunjavali nastavnici iz škola odabranih za testiranje. Sukladno rezultatima upitnika nastavnici ce na testiranje dobiti scenarij ucenja one razine izvedbene složenosti koja odgovara razini njihove digitalne kompetencije.

Za aktivnost testiranja scenarija ucenja, u virtualnoj zajednici prakticara kreirat cemo zasebnu grupu pod nazivom “Testiranje scenarija ucenja” ciji ce clanovi biti samo ravnatelji i nastavnici škola koje sudjeluju u testiranju. U toj ce grupi testne škole moci dobiti sve informacije vezane za provedbu testiranja pa cemo iz tog razloga izbrisati prethodne postove u kojima su objavljene poveznice na online sastanak koji se odrzao putem webinara kao i poveznicu na upitnik. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Lp,
Martina

Skip to content