Ekoprojektna tema Prehrambeni otpad

Zbog trenutne epidemiološke situacije ove su godine učenici naše škole sudjelovali u ekoprojektnom danu na ponešto drugačiji način.

26. ožujka učenici kuhari, pekari i agroturistički tehničari sudjelovali su u projektu Izrada uskrsnoga kruha na tradicijski i suvremeni način, neki razredi poljoprivredne struke bavili su se proizvodnjom presadnica u školskom plasteniku, a ostali su se upoznali s problemom prehrambenog otpada. Pogledali su niz kratkih filmova, većinom s mrežnih stranica Centra za edukaciju i informiranje potrošača: https://www.ceip.hr/projekti/globalni-pristup-ucenju-o-otpadu-iz-hrane-u-neformalnom-obrazovanju/edukativni-materijali/prirucnik-srdacno-hrana. Najvažnije i najzanimljivije podatke iz priručnika, objavljenoga na istim stranicama, učenici su saznali iz kratke prezentacije koju su priredile koordinatorice ekoškole, a potom su rješavali online kviz i anketu o prehrambenom otpadu.

Vrlo smo zadovoljni rezultatima ankete koji pokazuju da je više od 85% ispitanih učenika nakon ovoga ekoprojektnog dana počelo razmišljati o problemu bacanja hrane, a njih 91% nastojat će osobno doprinijeti smanjenju prehrambenog otpada.

U nastavku je nekoliko slajdova iz prezentacije te dio rezultata ankete. Sve rezultate možete pogledati u dokumentu Rezultati ankete o prehrambenom otpadu, a cijeli priručnik Srdačno, hrana dostupan je OVDJE.

 

 

 

 

Skip to content