Naša učenica Katarina osvojila odlično 5. mjesto na Međužupanijskom natjecanju u disciplini Kuharstvo

U utorak, 20. travnja 2021. godine, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek bila je domaćin izlučnog Međužupanijskog natjecanja WorldSkills Croatia u disciplini Kuharstvo. WorldSkills Croatia je natjecanje učenika strukovnih škola u organizaciji ASOO, te najveće događanje u obrazovanju u Hrvatskoj, kao i najveće natjecanje u ovom dijelu Europe. Ove godine prvi put se s obzirom na epidemiološke uvjete održava online.

Naša učenica 3. K razrednog odjela u zanimanju Kuhar, Katarina Bence, uz mentorstvo nastavnice Ivane Platužić, osvojila je odlično 5. mjesto! 

Natjecanje se sastojalo od dva modula: modul 1 – Usmeni razgovor; modul 2 – Glavno mesno jelo.

Tema i zadatak natjecanja bila je priprema Pilećih prsa prigotovljena metodom sotiranja. Također, uz mesno jelo natjecatelj je morao poslužiti dvije vrste priloga za sotirana jela; jedan od škroba (pšenična krupica i ribanac) i jedan od povrća (tikvica, mrkva, šampinjoni) te topli umak.

Čestitamo našoj dragoj učenici Katarini i dragoj mentorici nastavnici Ivani na odličnom rezultatu! 🙂

Podsjećamo i pohvaljujemo svestranost naše učenice Katarine koja je prošle školske godine, na jubilarnom 20. Junior barmen kupu održanom u Karlovcu, osvojila glavnu nagradu za najbolji stručni rad. https://strukovna.com/2019/06/10/sjajan-rezultat-na-20-junior-barmen-kupu/

 

Skip to content