Održivi razvoj – ovogodišnja ekoprojektna tema

U Planu djelovanja naše Ekoškole za ovu školsku godinu glavna je tema Održivi razvoj. Ideja o održivom razvoju istaknuta je još 1987. godine u UN-ovom izvještaju Naša zajednička budućnost, a definira se kao “zadovoljavanje potreba sadašnje generacije, bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da zadovolje svoje potrebe”.

Države članice Ujedinjenih naroda u rujnu 2015. usvojile su program Promijeniti svijet: program održivog razvoja do 2030. kojim su se obvezale do 2030. postići 17 ciljeva održivog razvoja.

Tijekom ekoprojektnog dana 6. prosinca naši su se učenici pobliže upoznali s ciljevima održivog razvoja, odnosno mogućnostima za okončavanje siromaštva, zaštitu ljudskih prava, zajamčen napredak i zaštitu planeta.

Anonimna anketa provedene među učenicima pokazala je da su u velikom postotku svjesni kako je potreban zaokret prema održivosti:

Učenici su naveli i mnoge prijedloge kako sami možemo doprinijeti održivosti:

Više je učenika navelo važnost sadnje stabala, na čemu smo kao Međunarodna ekoškola poradili istoga dana! https://strukovna.com/2022/12/06/sudjelovali-smo-u-kampanji-zasadi-stablo-ne-budi-panj/

 

 

 

Skip to content