Udruženje obrtnika Đakova nagradilo naše učenike na 13. Sajmu Đakovo Expo Zlatne ruke

Više od 40 izlagača s područja grada Đakova i drugih mjesta izložilo je svoje proizvode proteklog vikenda na 13. Sajmu Đakovo Expo Zlatne ruke, posvećenom gospodarstvu, obrtništvu i poljoprivredi, a organiziralo ga je Udruženje obrtnika Đakovo, suorganizatori su bili Grad Đakovo, Turistička zajednica grada Đakova, Poduzetnički centar Đakovo i Univerzal, a pokrovitelj Hrvatska obrtnička komora. Izložili su prehrambene proizvode, slastice, rukotvorine i dr., a organizator je za sajamske potrebe postavio veliki šator na parkingu iza Male crkve. Bio je to neradni, praznični dan, pa su brojni Đakovčani i drugi iskoristili subotu za posjet Sajmu, koji je obilovao programom, i u stručnom i u zabavnom dijelu.

Otvorila ga je potpredsjednica HOK-a Jelena Ivaniš. Uz nju, pozdravne riječi uputili su i gradonačelnik Marin Mandarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije Romeo Jukić i domaćin, predsjednik Udruženja obrtnika Đakovo Tomislav Vukadin. Prvi put Udruženje je organiziralo panel-raspravu o temi “Sadašnjost i budućnost obrtništva u Osječko-baranjskoj županiji”, kada su o tom obliku gospodarstva i njegovim perspektivama na lokalnoj, županijskoj i nacionalnoj razini govorili predsjednik UO-a Đakovo Vukadin, potpredsjednica HOK-a Ivaniš i predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Stjepan Birović, gradonačelnik Mandarić govorio je o potporama Grada Đakova gospodarstvu i poljoprivredi, a time i obrtništvu, dok je ravnatelj naše škole Mirko Ćurić govorio o strukovnom obrazovanju za obrtnička zanimanja, koje su potrebe tržišta za radnom snagom te kakav interes obrtnika vlada za realizaciju praktične nastave učenika, kao i o tome što je potrebno za majstoski ispit. Moderatorica panela bila je novinarka Glasa Slavonije Suzana Župan.

Udruženje obrtnika Đakovo nagradilo je više učenika naše škole za ostvarene rezultate, napose na Wolrdskillsu Croatia 2024., državnom natjecanju učenika strukovnih škola koje je najveći događaj u obrazovanju u RH i najveće natjecanje učenika i učenica u ovom dijelu Europe.

Priznanja je uručio Tomislav Vukadin, i to Valentu Osrečkom za uspjeh na Worldskills Croatia 2024. za osvojeno 1. mjesto u disciplini Keramičarstvo i oblaganje, Luki Majhenu za 5. mjesto u Soboslikarstvu i Lei Raković za 7. mjesto u disciplini Frizerstvo.

 

Izvor:

Glas Slavonije

 

 

Skip to content